Kérdése van? (+36) 30 699 5435biofora.herbal@gmail.com

Magyar
Deutsch
English
Kendermagolaj kozmetikumok

Mitől más a kendermagolaj tartalmú kozmetikum?

A kendermagolajat általában a bőrön használják, mert természetes hidratálószerként működik, és jelentős mértékben táplálja a bőrt. Sok kozmetikai termék, krém és balzsam összetevőjeként lehet vele találkozni. Az antioxidáns tartalom miatt előnyös a bőrének, ez a hatás erősebb ha belsőleg és külsőleg is alkalmazzák egyidejűleg.

A kendermagolaj az emberi test számára a legideálisabb arányban tartalmaz omega-3, -6 és -9 zsírsavakat, 55%-a omega-6, 22%-a omega-3, 1-4% pedig gamma-linolén sav amely fontos az immunrendszer számára, és sok bőrproblémára más temékkel összehasonlítva egyérteműen jobb hatással van. A benne található zsírsavak segítik a felszívódást, így nem lesz ragacsos érzés a használata után. Mindezeken felül a kenderolaj tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamin, ásványi anyagokat mint, kálium, kálcium, magnézium és vas. Mellesleg a kenderolajból készült kozmetikumoknak az illata is nagyon jó, bár ez mint tudjuk egyén függő.

Elképesztő hatásának és egyedülálló összetételének köszönhetően a kozmatikai ipar is használja. Már a magyar piacon is megjelentek a kendermagolajat tartalmazó kozmetikumok, a legnyagyobb választékot az India Cosmetics termékei biztosítják, a testápolótól, a hajbalzsamig szinte mindent.

Bőrápolás

A kendermagolaj telítetlen zsírsavai nem ragadnak meg a bőr felületén, hanem beszívódnak és a bőr mélyebb rétegeiben (is) fejtik ki csodálatos hatásukat.

Igazi anti-aging hatással bír, és mindezt természetes módon! Hatékonyan lép fel a bőr öregedése ellen, visszaállítja a rugalmasságát és megakadályozza a további ráncok kialakulását. Emellett hatékony az ekcéma és sömör kezelésében és a pattanásokra is nagyon hatásos. A száraz bőrt nyugtatja és hidratálja, így búcsút inthet a repedezett bőrnek.

         

            Ajakápoló                              Arcápoló

Ajakápoló     

              Kézápoló                              Lábápoló 

Kézápoló krém     

            Testápoló                      Pattanások ellen

  

Balzsamok, szérumok

Ezek a termékek az igazán száraz, repedezett bőrtípusokra ajánlatosak. E- vitamin, tefaolaj, aloe vera és egyéb jótékony hatóanyag tartalmukkal gyors segítséget nyújtanak az exra száraz bőrnek.

      Bőrkezelő maszk                    Q balzsam                     

     

      Bőrkezelő szérum

Haj és körömápolás

Akik kendremagolaj kozmetikumokat használnak, puhább bőrről, fényesbb, vastagabb hajról és egészségesebb, erősebb körmökről számolnak be.

Ez nem is csoda, hiszen a kendermagolaj azonos az emberi lipidekkel, ráadásul keratint tartalmaz, mely a köröm és a haj lényegi összetevője.

Képes bejutni a hajgyökerekig, azokat téplálni így is javítva a haj textúráját és egészségét. A feljőrre is jó hatással van, csökkenti a korpásodást.

              Sampon                              Hajmaszk