Kérdése van? (+36) 30 699 5435biofora.herbal@gmail.com

Magyar
Deutsch
English
Dohányzóknak

Nem a tüdőrák a dohányzás legnagyobb kockázata

A dohányzás káros hatásaira rengeteg helyen figyelmeztetnek. Általában a tüdőrákkal példálóznak, de van egy másik betegség, amely a tüdőt támadja. Ez az úgy nevezett krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD).

A COPD krónikus  betegség, ami a hörgők krónikus gyulladásával, a légúti áramlás, így a légzési kapacitás fokozódó beszűkülésével jár. Elsősorban a dohányzók betegsége, de ritkábban nemdohányzóknál is előfordul. Kezdeti tüneteinek főleg a dohányosok gyakran nem tulajdonítanak jelentőséget, hiszen természetesnek veszik, hogy köhögnek. Fel sem merül bennük, hogy a reggeli, napközbeni vagy esti a terhelés hatására kialakuló köhögés nem a dohányzás természetes velejárója.

Ezek a tünetek súlyosbodhatnak, és nehézlégzést okoz, ha cipekedünk vagy lépcsőzünk. Az idő múlásával, és ha homokba dugjuk a fejünket és nem veszünk tudomást ezekről a jelekről, eljuthatunk odáig is, hogy már a kanapén ülve sem kapunk rendesen levegőt.

A COPD-ről nem azért írunk, hogy megijesszük a dohányosokat és azonnali leszokásra buzdítsuk őket. Pedig ez lenne a helyes, de a tapasztalat azt mutatja, hogy még a tüdőrák lehetséges kialakulása sem riasztja el az erős, vagy láncdohányosokat.

Mi arra törekszünk, hogy az emberek megismerjék, hogy előbb vagy utóbb milyen következményekkel számolhatnak, és szeretnénk segíteni, hogy ezen egészségügyi következmények ne legyenek súlyosak és még sokáig szívhassák a cigarettát.

Milyen tünetekkel jár a COPD?

 Amennyiben ezek közül a tünetek közül egyet vagy akár többet észlelt, biztos, hogy a tüdejének segítségre van szüksége, mert magától már nem képes tisztulni és a tüdőben lévő gyulladás sem tud magától megszűnni, főleg ha rendszeresen dohányzik.

Hogyan segíthet tüdejének?

Ami a legjobban segít a tüdő tisztulásában, ha abbahagyja a dohányzást és kerüli a másodlagos füstöt is. Erről rengetegen írnak jobbnál jobb cikkeket és ajánlanak olyan termékeket, melyek segítenek a leszokásban. Ha ez a lehetőség érdekelné, akkor most nem ezt a cikket olvasná.

A következő, amit tehetünk az inhalálás!

Forraljunk vizet (még jobb, ha kamilla virágzatot teszünk a vízbe) fejünkre terített törölközővel a gőz fölé hajolva lélegezzük azt be. Ez a módszer nagyon hatékony kisebb megfázások vagy enyhe gyulladás esetén, hiszen a kamillának van gyulladáscsökkentő hatása. Ami ellene szól, főleg a mai rohanó világban, hogy időigényes.

Ha gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb megoldásra vágyik, akkor a Virlaza amit keres.

Miért jó választás a Virlaza ha dohányzik?